Zitplaatsen in het Magic Circus

Entreeprijzen

    Tot 12 jr.: Vanaf 12 jr.:
Zijtribune €12,00 €14,00
Front Tribune €15,00 €17,00
Stoelen €17,00 €19,00

  • Online en Primera verkoop tot 180 min. voor de show.
  • Bovenstaande prijzen zijn exclusief de servicekosten voor online of Primera aanschaf.
  • Circuskassa open vanaf een uur voor iedere show.

Kaartverkoop

BESTEL HIER

Welkom in ons nieuws archief

Voor het meest actuele nieuws kan je je favoriete circus volgen op Facebook en Instagram!
De onderstaande column van Youp van 't Hek verscheen met een foto van Bob Bronshoff in de VaraGids 41 (13-19 oktober 2018).

Bob & Youp in Amsterdam
Tweeëntwintig jaar woonde ik in Amsterdam tegenover het Amstelveld, een van de mooiste plekjes van de stad. Eens in de zoveel tijd streek daar een circus never. Het Magic Circus heette dat en bestond uit een lieve tent plus een stuk of wat wagens. In combinatie met dat leuke pleintje was het een sprookjesachtig beeld. Vooral 's nachts als ik er vanuit mijn werkkamer naar mocht kijken. Dan werd de romanticus in mij wakker. Zo wilde ik het de rest van mijn leven eigenlijk ook doen. Met een tent en een zootje wagens door het land. En in alle steden niet in die brave schouwburgen spelen, maar ergens op een romantisch pleintje. Ik stelde het mijn kleine kinderen vaak voor en zij reageerden telkens wildenthousiast. Mijn vrouw had wat praktische bezwaren. Net als mijn management.

We waren jarenlang trouwe bezoekers van het Magic Circus. Ik herinner mij de vurige fonkelogen en bloswangen van mijn zoon en dochters. Kortademig van geluk ondergingen ze alle circusnummers. Weken deden zij ze na. Het Magic Circus zei het zelf al: het was magisch. Dat vonden niet alleen mijn nazaten, de hele buurt was laaiend.

Inmiddels zijn mijn kinderen volwassen en zit een circusbezoek er niet meer in. Hoewel? Deze zomer was ik met mijn kleinzoon naar een collega-circusja in het Noord-Hollandse Schoorl en dat was ook weer betoverend voor het kind.

Deze foto maakte Bob onlangs in datzelfde Magic Circus op datzelfde Amstelveld. Want ik woon er niet meer, maar het circus blijft gewoon komen. En Bob vertelde dat het, zeker voor de kleintjes, nog steeds even magisch is. Dagelijks duim ik zacht voor alle Magic Circussen in de hele wereld. Dat ze in godsnaam mogen blijven bestaan. Waarom? Daarom!

Wij bedanken Youp voor de toestemming om zijn woorden hier met onze fans te mogen delen.

De Valentijnschool in Delfshaven ging los! Onder luid gejuich namen leerlingen de eerste exemplaren van het Jeugd Vakantiepaspoort 2018 in ontvangst. Ook alle andere basisschoolkinderen in Rotterdam krijgen hun paspoorten via school uitgereikt. Het Jeugd Vakantiepaspoort is dit jaar compleet vernieuwd, met allerlei leuke extra’s!

Het Jeugd Vakantiepaspoort is goed voor een zomervakantie vol plezier. Met het paspoort krijgen kinderen van zaterdag 14 juli tot en met zondag 26 augustus gratis toegang of flinke korting bij maar liefst 144 bestemmingen: van musea tot zwembaden en van topattracties tot creatieve workshops en kinderboerderijen.
Zeven gezellige nieuwe vrienden helpen de kids met kiezen uit alle leuke uitjes: Kapitein Quak, Luie Aart, Paulien Pauw, Coach Hamer, Tex Teckel, Eikeltje Eekhoorn en Chef Grrrom.

GRATIS KOFFIE
Maar er is nog meer nieuws. Dit jaar zijn er voor het eerst ook zeven geheime bestemmingen, die kinderen kunnen ontdekken op jeugdvakantiepaspoort.nl. De website is – in lijn met het paspoort – eveneens compleet vernieuwd.
Ook voor ouders/begeleiders is er een leuk extraatje: zij kunnen deze zomer uit drie locaties één plek kiezen waar ze mogen genieten van een gratis kop koffie of thee.

STEMPELS VERZAMELEN
Wat níet is veranderd: kinderen krijgen op elke bestemming die ze bezoeken een stempel in hun Jeugd Vakantiepaspoort. Bij tien stempels kunnen ze tegen betaling van slechts € 2,50 per waardebon maximaal 2 waardebonnen kopen. Deze waardebonnen kunnen ze inruilen tegen een toegangskaart voor Diergaarde Blijdorp, Magic Circus of een filmvoorstelling bij Euroscoop Schiedam. Zo hebben kids ook na de zomervakantie nog volop plezier met hun paspoort. In de herfstvakantie keert Magic Circus terug naar Rotterdam voor een speciale serie voorstellingen, want superbestemming wordt je natuurlijk niet zomaar!

Op Facebook en Instagram vind je leuke tips en het laatste nieuws over het Jeugd Vakantiepaspoort 2018.

Het Jeugd Vakantiepaspoort wordt uitgegeven door Rotterdampas; de pas waarmee je meer dan 750 leuke dingen doet, gratis of met korting: rotterdampas.nl. Begeleiding door iemand van 18 jaar of ouder is verplicht.

Showtijden en Data
De exacte showtijden en data voor Rotterdam zijn HIER TE VINDEN

Kies voor Magic CircusPolitici aan de leugendetector?

Magic Circus geeft stemadvies

Magic Circus, het Nederlansds Stadscircus raast momenteel door de Rotterdamse wijken. De nieuwe show ‘Hoe Dan?! komt goed aan en veel gezinnen zijn al een kijkje komen nemen. Het maatschappelijk betrokken circus klimt nu echter op de barricaden tegen de lokale politieke terreur. “Wij zijn er inmiddels aan gewend dat we misbruikt worden. Althans, het begrip circus. En dan zeker de term ‘verkiezingscircus’ .” aldus directeur Maurice Veldkamp. “Die term wordt steevast gebruikt als er een turbulente mengeling van leugentjes (al dan niet om bestwil), opportunisme en hoogdravende idealen over het teleurgestelde stemvee wordt uitgestort. Dat heeft niets te maken met de vrolijke en bloeiende cultuurvorm waarvan dit jaar wereldwijd het 250-jarig bestaan gevierd wordt.”

Veldkamp, jarenlang als spreekstalmeester hét gezicht van Kerstcircus Ahoy’ vervolgt: “Magic Circus is een strak georganiseerd bedrijf met zuivere doelstellingen. Daarom zijn we het zat met de mallemolen van de politiek vergeleken te worden. Al helemaal als we in diverse steden geconfronteerd worden met een wildgroei aan politieke reclameborden, wervend voor het ene groepje na het andere. Verbazingwekkend want vrijwel overal is zelf reclameborden zetten niet meer toegestaan. Dat mag alleen geschieden door bedrijven die zich daarvoor duur laten betalen. Maar de politiek heeft zichzelf van de regeltjes uitgezonderd en zet ‘illegale’ borden op plekken waar anderen zelfs vroeger nooit mochten plaatsen vanwege het creëren van gevaarlijke verkeerssituaties, bijvoorbeeld bij rotondes.”

Tijd voor actie. Daarom schitteren vanaf nu Magic-verkiezingsposters op straat. Met echte mensen en echte normen en waarden. Veldkamp: “Rotterdammers, wij doen wat wij beloven. Kies voor je gezin. Kies voor Magic Circus! De enige keuze die vreugde en blijdschap zal brengen.”

Iedere stemgerechtigde die tot 21 maart het Magic Circus bezoekt, krijgt op wens een gratis stemadvies aan de circuskassa. Dat alles vooruitlopend op het grote leugendebat. In dat kader wordt er ook iedere voorstelling een authentieke leugendetector gedemonstreerd. De lijsttrekkers zijn bij deze van harte uitgenodigd. Welke politicus durft zich in het Magic Circus te laten testen?

Magic Circus is nog t/m 25 maart te bewonderen in de Rotterdamse wijken. Daarna is het Nederlands Stadscircus bewonderen in Amsterdam, Zwolle, Amersfoort en Utrecht. Houdt dit bijzondere circus in de gaten via www.magic-circus.nl.

Kies Magic Circus! Kies Magic Circus! Kies Magic Circus!
Magic Circus, het Nederlands Stadscircus, heeft tot nu toe geen dalende bezoekersaantallen door de killerclowns. “We zijn nog steeds één van Nederlands meest succesvolle circussen. In het verleden hebben we mensen van hun clownsfobie afgeholpen, we vinden deze nieuwe hype verre van grappig. Het is schandalig en gewoon zielig. Zielig dat deze mensen niet in staat zijn om zelf iets leuks te bedenken en gewoon videotjes die ze op YouTube gezien hebben zelf willen nadoen. Get a life!”

GEEN CLOWNS
Directeur Maurice Veldkamp: ”Eigenlijk hebben deze figuren niets te maken met echte clowns. Een echte clown of circusclown ziet er niet zo uit. Dit soort clowns zijn puur gebaseerd op de Hollywood-image van hoe een clown eruit zou horen te zien. Alle piraten zien er ook niet uit als Jack Sparrow.”

Circus woordvoerder Piet-Hein Out: “We hebben een dubbel gevoel over alle aandacht die hier aan besteed wordt. Vroeger zou zoiets afgedaan zijn als ‘kattenkwaad’ en de idioot in kwestie zou wellicht een rode neus bezorgd krijgen van een vuist van een voorbijganger. Aan de andere kant snappen we heel goed wat voor een impact dit kan hebben op jonge kinderen. Hierbij speelt het feit dat iemand zich als Hollywood horrorclown verkleed geen rol, ze hadden ook voor een andere outfit kunnen kiezen. Als iemand met een Mark Rutte masker en een mes achter kinderen aan zou rennen, dan zou de impact op de kinderen net zo groot geweest zijn. Feit blijft wel dat er nu steeds meer copycats opduiken die hunkeren naar aandacht. Dat is triest.”

CLOWNFOBIE
Magic Circus is een circus met een sociale missie. Out: ”Wij werken actief mee aan het verbeteren van de sociale cohesie in de wijken waar wij shows geven, hebben eigen lesmateriaal ontwikkeld voor circusprojecten in het basisonderwijs en we hebben een aantal mensen van hun clownfobie (coulrofobie) afgeholpen. Onze clown Jofri is de beste circusclown van Nederland en tevens Nederlands Kampioen goochelen. Hij draagt vrijwel geen schmink en toen iemand zich meldde die aangaf coulrofobie te hebben, bood een ongeschminkte Jofri aan om het schminken bij te wonen. Voor sommigen is namelijk een compleet “masker” van schmink het engst omdat ze niet weten wie erachter zit.”

Coulrofie kan makkelijk behandelt worden. Er zijn een paar eenvoudige oefeningen waardoor de emoties en gevoelens die je onbewust gekoppeld hebt aan het beeld van een clown worden losgekoppeld. Door het loskoppelen kan je weer ongestoord verder met je leven. Circusdirecteur Veldkamp: “Iedereen met een fobie voor clowns is van harte welkom om Jofri zonder schmink te ontmoeten en te ervaren hoe hij eigenlijk gewoon hetzelfde blijft terwijl er wat schmink accenten op zijn gezicht verschijnen.”
Zondag 25 september was het Magic Circus weer eens op televisie. Joy & Bart van het gelijknamige televisieprogramma op Nickelodeon waren op bezoek en deden verslag van hun dag in het Magic Circus. Uitzending gemist? Geen nood BEKIJK HIER DE UITZENDING TERUG.
Clown Jofri in De Koepel, Haarlem

De Koepel in Haarlem is maandagmiddag voor een half uurtje omgetoverd tot een circusgebouw. Magic Circus, het Nederlands Stadscircus gaf de asielzoekers een voorproefje van hun show Sottosopra welke deze week van dinsdag t/m donderdag te beleven is in het Reinaldapark. 

Directeur Maurice Veldkamp: “We zijn geen normaal circus. Als Stadscircus zijn we moderner en gewaagder qua show, maar bovenal zijn we socialer. Zo organiseren we regelmatig diverse projecten en acties om de sociale cohesie te bevorderen. 

Daarom roepen we hierbij heel Haarlem op om een oudere, de eenzame buurvrouw, een gehandicapte of een asielzoeker mee te nemen naar een van onze shows. Samen genieten is toch veel leuker dan alleen? Al helemaal als je weet dat je er iemand anders ook een groot plezier mee doet.”

Getuige het enthousiasme en het applaus van de aanwezigen in de koepel is het circus een bezoek meer dan waard. Veldkamp: ”Het is geweldig dat het COA ons heeft toegestaan om deze mensen te mogen entertainen. Het doorbreekt de dagelijkse sleur, maakt het kind in iedereen wakker én tovert een glimlach op ieders gezicht. Ook dat is de magie van het Magic Circus.”

De shows in het Burgemeester Reinaldapark zijn dinsdag en woensdag om 16 en 19 uur en donderdag alleen om 16 uur. Tickets zijn te koop bij alle vestigingen van Primera en online via www.magic-circus.nl.

Het optreden van maandag was erg leuk. Er kwamen veel bewoners op af en zij genoten zichtbaar! Het was mooi om te zien dat mensen ontspannen waren en moesten lachen om de stunteligheid van de clown en de kunsten van de acrobaten. Bij mensen die anders met grote zorgen rondlopen, leken die zorgen even wat meer op de achtergrond te zijn. Echt een mooie ervaring! Een echte aanrader!"

Heleen Meisner
Woonbegeleider, COA


Het gedeelte van het Magic Circus team dat het voorproefje verzorgde
Begin 2016 verscheen bij uitgeverij J.M. Meulenhoff een geweldige bundel columns:

Zolang er leven is - het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar

We leerden Hendrik Groen kennen door zijn dagboek Pogingen iets van het leven te maken. Samen met zijn vriend Evert en de andere leden van de Oud-maar-niet-dood-club probeert Hendrik zijn laatste levensjaren in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo aangenaam mogelijk te maken.

Van tijd tot tijd valt het Hendrik zwaar om de moed erin te houden. Gelukkig heeft hij de pen weer opgepakt. Met de hem zo kenmerkende charmante humor neemt hij de medebewoners, de directie, zijn vrienden en de ouderdom in het algemeen op de korrel, waarbij hij zichzelf zeker niet spaart.

Digitaal verkrijgbaar in de iTunes Store:
iTunes Store Boek Zolang er leven is

Lees meer...

Het leek het Magic Circus zo'n goed idee: een gezamenlijk persmoment tussen Magic Circus, hét Nederlands Stadscircus en de tentoonstelling vol vrolijk gekleurde clowns in het Museum Boijmans Van Beuningen. Vooral omdat de clowns van kunstenaar Ugo Rondinone overduidelijk gebaseerd zijn op circusclowns.

Toch kreeg het circus dat nu in Rotterdam staat nul op het rekest. De communicatieafdeling van het museum deelde mee dat de kunstenaar Ugo Rondinone niet wilde dat zijn clowns met circus geassocieerd zouden worden.

Circusdirecteur Maurice Veldkamp: "Clowns en circus zijn voor iedereen vrijwel onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onze eerste reactie was een smakelijk lachsalvo. Daarna kwam de verontwaardiging. Het voelt toch alsof je gediscrimineerd wordt; bestempeld als kunst van de tweede garnituur. Waar haalt zo'n kunstenaar het recht vandaan om clowns voor persoonlijk gewin te misbruiken. Wij roepen iedereen met een hart voor de clownscultuur dan ook op deze tentoonstelling te boycotten. Tijd voor een cordon sanitair van clowns rondom het museum. Buiten de echte clowns met hun grote voeten op Rotterdamse grond; binnen de gesubsidieerde nep-paljassen met hun Zwitserse kunstpaus in zijn ivoren torentje.”

Beveiligingscamera's hebben al wat rode neuzen gesignaleerd die magisch trachten door de museummuren te dringen. Je moet immers nooit proberen een clown voor de gek te houden.
De kaartverkoop voor de nieuwe show Sottosopra is gestart! Van 26 februari t/m 6 maart is de gloednieuwe show voor het eerst te beleven op het Deliplein te Rotterdam-Katendrecht.
Houders van een geldige Rotterdampas krijgen 50% korting op de Front- of Zijtribune. Het is de tweede keer dat we onze tournee op het Deliplein starten, afgelopen jaar was zo'n succes dat we graag terug wilden komen. Dank aan de gemeente Rotterdam dat zij dit mogelijk gemaakt hebben.

X

Copyright

Copying this text or image without the permission of the Magic Circus is not allowed. For press info contact magiccircus@cirqommunication.com