Zitplaatsen in het Magic Circus

Entreeprijzen

    Tot 12 jr.:   Vanaf 12 jr.:
Zijtribune   €20,00   €24,00
Front Tribune   €24,00   €26,00
Stoelen   €26,00   €28,00
  • Online en Primera verkoop tot 180 min. voor de show.
  • Bovenstaande prijzen zijn exclusief de servicekosten voor online of Primera aanschaf.
  • Circuskassa open vanaf een uur voor iedere show.

Kaartverkoop

BESTEL HIER

In 2017 geeft de Amsterdamse Stadspas haar houders de mogelijkheid om ons op al onze Amsterdamse locaties voor slechts €1,- te bezoeken. De kaarten zijn niet verkrijgbaar in de voorverkoop, maar enkel aan de circuskassa. De circuskassa gaat altijd een uur voor iedere show open. Geldig t/m eind mei 2017.

LET OP! De Stadspas heeft een aantal restricties op deze aanbieding. De actie staat alleen op de kinderpas. Per kinderpas kan 1 kind met een begeleider voor 1€,- p.p. naar het circus. Verder stelt de Amsterdamse Stadspas een maximum aan het aantal evenementen dat je per maand kan bezoeken. Voor de exacte voorwaarden verwijzen wij naar de e-mail die alle houders van de Stadspas ontvangen hebben.

MAGIC CIRCUS LOOPT WEEK VERTRAGING OP

“We vinden het heel erg, nog nooit eerder hebben we onze tourneestart moeten uitstellen. Maar dit jaar zullen we nu toch een week later beginnen dan gepland.”, aldus Maurice Veldkamp, directeur van het Magic Circus. Het circus lag goed op schema in de voorbereidingen, maar toen ontdekte men een technische onvolkomenheid. Veldkamp: “Het is oplosbaar, maar helaas duurt de oplossing langer dan wij gehoopt hadden. Er is ons toegezegd dat e.e.a. nu op tijd opgelost is. Gelukkig maar, dan kunnen we onze vaste bezoekers op het Deliplein nog steeds onze nieuwe show “Te Koop” presenteren.

De voorstellingen op het Deliplein zullen nu enkel vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 maart plaatsvinden. Dagelijks om 16.00 uur. Kaarten die voor de overige Deliplein data gekocht waren kunnen worden omgeruild voor een andere datum. Tickets zijn te koop via www.magic-circus.nl

Fijne feestdagen allemaal! Vanaf 24 februari zijn we weer op tournee!

Magic Circus, het Nederlands Stadscircus, heeft tot nu toe geen dalende bezoekersaantallen door de killerclowns. “We zijn nog steeds één van Nederlands meest succesvolle circussen. In het verleden hebben we mensen van hun clownsfobie afgeholpen, we vinden deze nieuwe hype verre van grappig. Het is schandalig en gewoon zielig. Zielig dat deze mensen niet in staat zijn om zelf iets leuks te bedenken en gewoon videotjes die ze op YouTube gezien hebben zelf willen nadoen. Get a life!”

GEEN CLOWNS
Directeur Maurice Veldkamp: ”Eigenlijk hebben deze figuren niets te maken met echte clowns. Een echte clown of circusclown ziet er niet zo uit. Dit soort clowns zijn puur gebaseerd op de Hollywood-image van hoe een clown eruit zou horen te zien. Alle piraten zien er ook niet uit als Jack Sparrow.”

Circus woordvoerder Piet-Hein Out: “We hebben een dubbel gevoel over alle aandacht die hier aan besteed wordt. Vroeger zou zoiets afgedaan zijn als ‘kattenkwaad’ en de idioot in kwestie zou wellicht een rode neus bezorgd krijgen van een vuist van een voorbijganger. Aan de andere kant snappen we heel goed wat voor een impact dit kan hebben op jonge kinderen. Hierbij speelt het feit dat iemand zich als Hollywood horrorclown verkleed geen rol, ze hadden ook voor een andere outfit kunnen kiezen. Als iemand met een Mark Rutte masker en een mes achter kinderen aan zou rennen, dan zou de impact op de kinderen net zo groot geweest zijn. Feit blijft wel dat er nu steeds meer copycats opduiken die hunkeren naar aandacht. Dat is triest.”

CLOWNFOBIE
Magic Circus is een circus met een sociale missie. Out: ”Wij werken actief mee aan het verbeteren van de sociale cohesie in de wijken waar wij shows geven, hebben eigen lesmateriaal ontwikkeld voor circusprojecten in het basisonderwijs en we hebben een aantal mensen van hun clownfobie (coulrofobie) afgeholpen. Onze clown Jofri is de beste circusclown van Nederland en tevens Nederlands Kampioen goochelen. Hij draagt vrijwel geen schmink en toen iemand zich meldde die aangaf coulrofobie te hebben, bood een ongeschminkte Jofri aan om het schminken bij te wonen. Voor sommigen is namelijk een compleet “masker” van schmink het engst omdat ze niet weten wie erachter zit.”

Coulrofie kan makkelijk behandelt worden. Er zijn een paar eenvoudige oefeningen waardoor de emoties en gevoelens die je onbewust gekoppeld hebt aan het beeld van een clown worden losgekoppeld. Door het loskoppelen kan je weer ongestoord verder met je leven. Circusdirecteur Veldkamp: “Iedereen met een fobie voor clowns is van harte welkom om Jofri zonder schmink te ontmoeten en te ervaren hoe hij eigenlijk gewoon hetzelfde blijft terwijl er wat schmink accenten op zijn gezicht verschijnen.”
Zondag 25 september was het Magic Circus weer eens op televisie. Joy & Bart van het gelijknamige televisieprogramma op Nickelodeon waren op bezoek en deden verslag van hun dag in het Magic Circus. Uitzending gemist? Geen nood BEKIJK HIER DE UITZENDING TERUG.
Clown Jofri in De Koepel, Haarlem

De Koepel in Haarlem is maandagmiddag voor een half uurtje omgetoverd tot een circusgebouw. Magic Circus, het Nederlands Stadscircus gaf de asielzoekers een voorproefje van hun show Sottosopra welke deze week van dinsdag t/m donderdag te beleven is in het Reinaldapark. 

Directeur Maurice Veldkamp: “We zijn geen normaal circus. Als Stadscircus zijn we moderner en gewaagder qua show, maar bovenal zijn we socialer. Zo organiseren we regelmatig diverse projecten en acties om de sociale cohesie te bevorderen. 

Daarom roepen we hierbij heel Haarlem op om een oudere, de eenzame buurvrouw, een gehandicapte of een asielzoeker mee te nemen naar een van onze shows. Samen genieten is toch veel leuker dan alleen? Al helemaal als je weet dat je er iemand anders ook een groot plezier mee doet.”

Getuige het enthousiasme en het applaus van de aanwezigen in de koepel is het circus een bezoek meer dan waard. Veldkamp: ”Het is geweldig dat het COA ons heeft toegestaan om deze mensen te mogen entertainen. Het doorbreekt de dagelijkse sleur, maakt het kind in iedereen wakker én tovert een glimlach op ieders gezicht. Ook dat is de magie van het Magic Circus.”

De shows in het Burgemeester Reinaldapark zijn dinsdag en woensdag om 16 en 19 uur en donderdag alleen om 16 uur. Tickets zijn te koop bij alle vestigingen van Primera en online via www.magic-circus.nl.

Het optreden van maandag was erg leuk. Er kwamen veel bewoners op af en zij genoten zichtbaar! Het was mooi om te zien dat mensen ontspannen waren en moesten lachen om de stunteligheid van de clown en de kunsten van de acrobaten. Bij mensen die anders met grote zorgen rondlopen, leken die zorgen even wat meer op de achtergrond te zijn. Echt een mooie ervaring! Een echte aanrader!"

Heleen Meisner
Woonbegeleider, COA


Het gedeelte van het Magic Circus team dat het voorproefje verzorgde
Begin 2016 verscheen bij uitgeverij J.M. Meulenhoff een geweldige bundel columns:

Zolang er leven is - het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar

We leerden Hendrik Groen kennen door zijn dagboek Pogingen iets van het leven te maken. Samen met zijn vriend Evert en de andere leden van de Oud-maar-niet-dood-club probeert Hendrik zijn laatste levensjaren in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo aangenaam mogelijk te maken.

Van tijd tot tijd valt het Hendrik zwaar om de moed erin te houden. Gelukkig heeft hij de pen weer opgepakt. Met de hem zo kenmerkende charmante humor neemt hij de medebewoners, de directie, zijn vrienden en de ouderdom in het algemeen op de korrel, waarbij hij zichzelf zeker niet spaart.

Digitaal verkrijgbaar in de iTunes Store:
iTunes Store Boek Zolang er leven is

Het leek het Magic Circus zo'n goed idee: een gezamenlijk persmoment tussen Magic Circus, hét Nederlands Stadscircus en de tentoonstelling vol vrolijk gekleurde clowns in het Museum Boijmans Van Beuningen. Vooral omdat de clowns van kunstenaar Ugo Rondinone overduidelijk gebaseerd zijn op circusclowns.

Toch kreeg het circus dat nu in Rotterdam staat nul op het rekest. De communicatieafdeling van het museum deelde mee dat de kunstenaar Ugo Rondinone niet wilde dat zijn clowns met circus geassocieerd zouden worden.

Circusdirecteur Maurice Veldkamp: "Clowns en circus zijn voor iedereen vrijwel onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onze eerste reactie was een smakelijk lachsalvo. Daarna kwam de verontwaardiging. Het voelt toch alsof je gediscrimineerd wordt; bestempeld als kunst van de tweede garnituur. Waar haalt zo'n kunstenaar het recht vandaan om clowns voor persoonlijk gewin te misbruiken. Wij roepen iedereen met een hart voor de clownscultuur dan ook op deze tentoonstelling te boycotten. Tijd voor een cordon sanitair van clowns rondom het museum. Buiten de echte clowns met hun grote voeten op Rotterdamse grond; binnen de gesubsidieerde nep-paljassen met hun Zwitserse kunstpaus in zijn ivoren torentje.”

Beveiligingscamera's hebben al wat rode neuzen gesignaleerd die magisch trachten door de museummuren te dringen. Je moet immers nooit proberen een clown voor de gek te houden.
De kaartverkoop voor de nieuwe show Sottosopra is gestart! Van 26 februari t/m 6 maart is de gloednieuwe show voor het eerst te beleven op het Deliplein te Rotterdam-Katendrecht.
Houders van een geldige Rotterdampas krijgen 50% korting op de Front- of Zijtribune. Het is de tweede keer dat we onze tournee op het Deliplein starten, afgelopen jaar was zo'n succes dat we graag terug wilden komen. Dank aan de gemeente Rotterdam dat zij dit mogelijk gemaakt hebben.